Rólunk

biofil

A BioFil Mikrobiológiai, Géntechnológiai és Biokémiai Kft.-t 1999. évben alapították a mikrobiológia és az orvostudomány területén jártas vezető magyar kutatók és magánszemélyek. Az alapításkori cél az volt, hogy a legkorszerűbb, leghatékonyabb mikrobiológiai tápanyag-szolgáltató, illetve talajjavító termékekkel lássák el a mezőgazdasági termelőket.

A termőföldek világszerte - a helytelen művelési technológiák, a kemikáliák túlzott használata, a művelésből kivonás (pl. beépítés) és a szélsőséges időjárási változások pusztító hatása miatt - gyors ütemben csökkennek és pusztulnak. Az ENSZ nem véletlenül hirdette meg 2015-öt a Talajok évének, ezzel igyekezvén felhívni a figyelmet a világot fenyegető problémára.

A BioFil Kft. termékei megoldást nyújtanak a túlzott vegyszer és műtrágya használat, illetve a monokultúrás intenzív termelés által tönkretett vagy termőképességében lecsökkent talajok regenerálására. Segítik az ökológiai termelőket a hatékony gazdálkodásban, növelik a normál körülmények között működő mezőgazdasági termelők eredményességét, továbbá segítséget nyújtanak a klímaváltozás egyre növekvő kedvezőtlen hatásainak mérséklésében.

A BioFil Kft. működésének több mint 20 éve alatt közel 2000 db-ból álló saját maga által izolált, tulajdonságai szerint rendszerezett és identifikált talajbaktérium törzsgyűjteményt állított össze, amely alapját képezi a talajoltó termékek fejlesztésének. Erre a törzsgyűjteményre alapozva 6-8 éven át vizsgálják az egyes új kombinációk hatékonyságát, hogy a legjobb termékkel segítsék a mezőgazdasági termelőket. A kutatásokba az összes fontosabb szakirányú magyar egyetem és kutatóintézet bekapcsolódik. Az egyes témákon dolgozó kutatók és asszisztensek létszáma elérheti a 40 – 60 főt.

biofilA BioFil Kft. első mikrobiológiai készítménye a 3 termékből álló, 2001-ben engedélyeztetett BactoFil talajbaktérium termékcsalád volt. Ezt követte a közel 8 éves fejlesztést felölelő 2014-ben engedélyezett, eleinte 4 termékből álló BioFil termékcsalád. A BioFil termékcsaládot folyamatosan fejlesztjük, így ma már 8 termék tartozik ebbe a termékcsaládba. A BioFil talajbaktériumokból álló termékek környezetbarát módon, költséghatékonyan csökkentik az agrárgazdaságok nitrogén, foszfor és kálium műtrágya használatát. Javítják a talajszerkezetet, növelik a talajok vízmegtartó képességét, emelik a termésmennyiséget és még sok-sok egyéb pozitív hatás mellett segítenek a patogén gombák káros hatásainak kivédésében.

A BioFil Kft. kutatói a legfelkészültebb csoportot képviselik a világszerte elismert magyarországi talajbaktérium kutatásban. A BioFil® Savanyú, Normál és Lúgos talajoltó baktérium- készítmény termékcsalád a világon esőként kínált komplex talajspecifikus megoldást az eltérő pH-jú talajok mikrobiális oltására, szerkezetének javítására. A társaság elsődleges célja a kutatásokban és a termékfejlesztésekben a legmagasabb minőség biztosítása, mindezt versenyképes áron.

A társaság szakmai felkészültségét két hazai szabadalom és egy folyamatban levő világszabadalom támasztja alá. A kutatások magas színvonalát az is igazolja, hogy az elmúlt 12 évben 8 európai vagy hazai finanszírozású K+F pályázatot sikerült elnyernünk.

 


A BioFil termékek az elmúlt 5 évben az alábbi díjakkal lettek elismerve: